Přihlásit se k odběru newsletteru SkinCeuticals

Chcete-li být informováni o našich novinkách, podívejte se v náhledu na naše nejnovější přípravky a trendy v oblasti kosmetiky.

Zavrít
  • Domu >
  • CO SI PŘEDSTAVIT POD POJMEM GLYKACE KŮŽE?

CO SI PŘEDSTAVIT POD POJMEM GLYKACE KŮŽE?

    Zjistěte více o glykaci kůže, včetně toho, co taková glykace znamená, jakou roli hraje při stárnutí pokožky a co můžete udělat pro boj s viditelnými známkami stárnutí pleti.

    WHAT_IS_GLYCATION_ARTICLE_HERO_BANNER.jpeg



    Stárnutí pleti je velmi složitý proces. Vzhledem k jedinečnosti každé pleti se změny související s věkem mohou projevit v různém čase a různými způsoby. Svou roli může hrát typ pleti (např. mastná nebo suchá) nebo tón pleti (světlá nebo tmavá) včetně několika dalších faktorů, jež vedou ke vzniku jemných linek, vrásek, změně zabarvení, matnosti, ztrátě pevnosti a dalším známkám stárnutí. Bez ohledu na typ nebo tón pleti může na její vzhled časem významně působit proces zvaný glykace, který probíhá na buněčné úrovni.

    CO JE TO GLYKACE?

    Glykace kůže je přirozený fyziologický proces s několika fázemi, ke kterému dochází, když se přebytečné cukry v těle navážou na základní kožní bílkoviny, jako je kolagen. Důležitou roli v mladistvém vzhledu pleti hraje kolagen, protože funguje jako jakési lešení, které poskytuje vnitřní podporu nezbytnou pro hladkou a pružnou pleť.
    Když se molekuly cukru navážou na kolagen a další proteiny tvořící podporu struktury pokožky, vzniknou v důsledku procesu glykace konečné produkty pokročilé glykace neboli A.G.E. Tyto konečné produkty pokročilé glykace narušují integritu kolagenu, snižují jeho schopnost regenerace a způsobují, že kolagenová vlákna se stávají slabými a křehkými. Výsledkem jsou viditelné známky stárnutí, jako je vrásčitost a ochablost pokožky.

    JAK SNÍŽIT VIDITELNÉ VLIVY GLYKACE KŮŽE

    Přestože glykace je přirozený proces, který běžně probíhá v pokožce, existuje několik způsobů, jak tvorbu konečných produktů pokročilé glykace minimalizovat. Kromě omezeného vystavování se vnějším faktorům, jako je slunce a znečištění, může ke snížení viditelných vlivů glykace kůže přispět také životní styl.
    Kouření: Kouření je dobře známou vnější příčinou stárnutí kůže a bylo prokázáno, že je také faktorem podporujícím proces glykace kůže. Kromě nesčetných chemických látek, které se při kouření dostávají do kontaktu s kůží, tento zlozvyk také urychluje tvorbu konečných produktů pokročilé glykace a zvyšuje jejich ukládání v pokožce.1
    Konzumace alkoholu: Alkoholové nápoje mohou mít vysoký obsah cukru, který následně podporuje proces glykace kůže. Navíc bylo prokázáno, že glykaci kůže v těle rovněž zvyšují vedlejší produkty, které vznikají při metabolizaci alkoholu.2
    Strava: Dalším důležitým faktorem životního stylu, který může přispívat ke glykaci kůže, je složení vašeho jídelníčku. Bylo prokázáno, že glykace kolagenu v kůži pozitivně koreluje s hladinou glukózy v krvi a že strava s nízkým obsahem konečných produktů pokročilé glykace může mít na glykaci kůže příznivý vliv.3

    SLOŽKY PLEŤOVÝCH PŘÍPRAVKŮ, KTERÉ MOHOU POMOCI ŘEŠIT VIDITELNÉ ZNÁMKY GLYKACE

    Glykace kůže je sice biologický proces, avšak pokročilá, vědecky podložená péče o pleť může pomoci zlepšit viditelný dopad konečných produktů pokročilé glykace na pleť. Společnost SkinCeuticals se již více než 15 let věnuje výzkumu procesu glykace a využívá sílu několika osvědčených složek k řešení a zlepšení viditelných známek stárnutí pokožky souvisejících právě s glykací.

    • Proxylane™: Tato molekula se nachází v bukovém dřevě a pomáhá bojovat proti viditelným známkám stárnutí, jako jsou vrásky a ochablost pleti. Proxylane™ je také biologicky odbouratelný, nehromadí se v organismu a není ekotoxický.
    • Flavonoidy z plodů planě rostoucích rostlin:Výtažky z borůvek a granátového jablka pokožce pomáhají se bránit procesu glykace (včetně glykace způsobené UV zářením) a chrání ji před poškozením volnými radikály.
    • Kyselina glycyrrhetinová: Tato složka, která je přirozenou součástí výtažku z kořene lékořice, pomáhá zlepšit přirozený jas pleti tím, že působí proti matnému a bledému vzhledu, který je spojen s hromaděním konečných produktů pokročilé glykace v pleti.
    • HEPES: Tato synteticky získávaná kyselina sulfonová aktivuje přirozené enzymy v horní vrstvě pokožky, které podporují rovnoměrnou výměnu buněk a zároveň udržují v pokožce vlhkost.
    • Niacinamid: Tento vitamin rozpustný ve vodě, známý také jako vitamin B3, zklidňuje pokožku a pomáhá ji udržet hydratovanou.

    POKROČILÉ PŘÍPRAVKY ZNAČKY SKINCEUTICALS, KTERÉ SE ZAMĚŘUJÍ NA VIDITELNÉ ZNÁMKY GLYKACE

    Účinná péče o pleť pro všechny věkové kategorie, typy pleti a kožní problémy zahrnuje každodenní používání lokálního antioxidačního séra s vitaminem C, širokospektrálního opalovacího krému a vhodných korekčních přípravků. V boji proti viditelným známkám glykace pleti nabízí společnost SkinCeuticals dva cílené, vědecky podložené přípravky, které vám pomohou dosáhnout vašich cílů.

    PŘÍPRAVKY

    Denní krém A.G.E. Interrupter Advanced: Tento průlomový zklidňující korekční krém s bohatou texturou pomáhá zlepšit vzhled jemných linek, vrásek a dalších viditelných známek stárnutí způsobených glykací a úbytkem kolagenu. Tento průlomový korekční krém s 18% koncentrací molekuly ProxylaneTM, 4,25% směsí flavonoidů z plodů planě rostoucích rostlin, výtažků z borůvek a granátového jablka a 0,1% kyselinou glycyrrhetinovou klinicky prokazatelně vyhlazuje viditelné nosoretní rýhy, marionetové vrásky a vrásky mezi obočím. Dvanáctitýdenní klinická studie rovněž prokázala redukci výskytu jemných vrásek na obličeji o 14%, redukci výskytu vrásek na čele o 11,5% a redukci výskytu vějířovitých vrásek ve vnějších koutcích očí o 7 %.4

    Oční krém A.G.E. Advanced Eye: Prvním místem, kde se projevují viditelné známky stárnutí, je často tenká a jemná pokožka kolem očí. Tento oční krém proti vráskám zlepšuje vzhled tmavých kruhů a otoků pod očima a vrásek spojených s glykací pokožky a konečnými produkty pokročilé glykace. Tento hedvábný oční krém je speciálně vyvinutý pro jemné oční okolí a obsahuje účinnou kombinaci molekuly Proxylane™, výtažku z borůvek a synergických peptidů, navíc s optickými rozptylovači světla, které odrážejí světelné paprsky a okamžitě dodávají zářivost celému očnímu okolí.

    Každá pleť je jiná, ale přípravky SkinCeuticals nabízí ideální péči pro všechny typy pleti a všechny kožní problémy. Hledáte-li ideální péči o pleť, díky které dosáhnete svých cílů, použijte náš online vyhledávač Regimen Finder, navštivte některou z našich poboček SkinCeuticals SkinLab nebo si domluvte schůzku s odborníkem pro péči o pleť značky SkinCeuticals, který vám poskytne individuální konzultaci.


    1Gkogkolou, P., & Böhm, M. (2012). Advanced glycation end products: key players in skin aging? (Konečné produkty pokročilé glykace: klíčové faktory stárnutí kůže?) Dermato-endocrinology, 4(3), 259-270.
    2 Ichihashi, M., Yagi, M., Nomoto, K., & Yonei, Y. (2011). Glycation stress and photo-aging in skin. (Glykační stres a fotostárnutí kůže.) Anti-Aging Medicine, 8(3), 23-29.
    3 Gkogkolou, P., & Böhm, M. (2012). Advanced glycation end products: key players in skin aging? (Konečné produkty pokročilé glykace: klíčové faktory stárnutí kůže?) Dermato-endocrinology, 4(3), 259-270.
    4 Protokol: Dvanáctitýdenní klinická studie uspořádaná na jednom místě byla provedena na 77 ženách s typem pleti dle Fitzpatricka I–IV, ve věku 35–75 let, s mírnými až středně hlubokými vráskami na obličeji, jemnými linkami, ochablou pletí, drsnou strukturou pleti, nerovnoměrným tónem pleti a mdlou pletí. Konečné produkty pokročilé glykace Denní krém Interrupter Advanced byl používán po dobu 12 týdnů dvakrát denně na obličej, krk a dekolt v kombinaci s opalovacím krémem. Hodnocení účinnosti a snášenlivosti bylo provedeno na začátku studie, ve 4., 8. a 12. týdnu.

    Skin Ceuticals

    Your browser isn't supported

    You can download a new browser :

    Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer