Přihlásit se k odběru newsletteru SkinCeuticals

Chcete-li být informováni o našich novinkách, podívejte se v náhledu na naše nejnovější přípravky a trendy v oblasti kosmetiky.

Zavrít
  • Domu >
  • CO TO JSOU STRESORY A AGRESORY OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ?

CO TO JSOU STRESORY A AGRESORY OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ?

    Zjistěte více o stresorech a agresorech okolního prostředí působících na pleť, abyste posílili její obranyschopnost v podmínkách každodenního života.

    WHAT_ARE_ENVIRONMENTAL_AGGRESSORS_ARTICLE_HERO_BANNER.jpeg



    Neustále jsme obklopeni agresory okolního prostředí, které mohou mít negativní vliv na pleť. Například klimatizace a umělé teplo v našich domovech, kancelářích a na dalších místech, kde trávíme hodně času, často způsobují nedostatek vlhkosti a následně dehydrataci pokožky. Ačkoli účinkům těchto konkrétních stresových faktorů vnitřního prostředí na pleť lze často snadno čelit pomocí zvlhčovače vzduchu a hydratační péče o pleť, škodlivým vlivům vnějšího prostředí se nelze vyhnout a nemůžeme je ani ovlivnit.

    KTERÉ AGRESORY OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ PŮSOBÍ NA PLEŤ?

    Když přemýšlíte o stresorech okolního prostředí působících na pokožku, prvním faktorem, který vás napadne, je často slunce, jehož UV záření může mít významný vliv na její zdraví a vzhled. Proto je důležité každý den používat opalovací krém s ochranou proti širokému spektru záření, který během dne musíte opakovaně nanášet. Samotná ochrana před sluncem však neposkytuje kompletní ochranu před tímto agresorem okolního prostředí. Opalovací krém ve skutečnosti chrání pokožku pouze před 55 % škodlivých volných radikálů, které vznikají v důsledku UVA a UVB záření. (Čtěte dále a dozvíte se více o volných radikálech a o tom, jak se co nejlépe chránit před stresovými vlivy prostředí.)
    Mezi další typy okolních faktorů, které působí na pokožku, patří přízemní ozon, který vzniká reakcí slunečního záření schemickými látkami přítomnými vovzduší, a znečištění, jako jsou výfukové plyny z automobilů, průmyslové emise a cigaretový kouř. Pokožka je jednou z hlavních obranných linií lidského organismu, která jej proti těmto agresorům chrání, a pravděpodobnost jejího poškození se zvyšuje se zhoršující se kvalitou ovzduší.

    JAKÝ VLIV MAJÍ VOLNÉ RADIKÁLY Z OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ NA POKOŽKU

    Tyto typy stresorů zokolního prostředí mají společné to, že vedou k tvorbě volných radikálů. Tyto nestabilní molekuly vznikající v důsledku UV záření, ozonu a znečištění hledají rovnováhu tím, že reagují se sousedními molekulami a „kradou“ jim elektrony. Volné radikály působí na pokožku a buňky celého těla velmi destruktivně a stav takto porušené pokožky se časem ještě zhoršuje. Kaskádový efekt vyvolaný volnými radikály může vést k přímému poškození DNA buněk. Vzhledem k tomu, že buněčná DNA je zásadním elementem pro správné fungování buněk, včetně jejich dělení, může se toto poškození násobit.
    Dlouhodobé vystavení pleti volným radikálům vznikajícím v důsledku UV záření, ozónu a znečištění přispívá ke stárnutí pokožky. Jedním z nejčastějších následků působení volných radikálů je degradace kolagenu, ztráta plnosti a pevnosti pokožky a tvorba vrásek. Poškození pokožky volnými radikály může také přispívat ke změně zabarvení pleti a k oxidaci olejů, která může hrát roli při vzniku akné.
    Společnost SkinCeuticals ve své studii zkoumala vliv agresorů z okolního prostředí, jako je UV záření, ozon a znečištění, na pleť a simulovala typické městské prostředí. Díky tomuto přelomovému výzkumu bylo zjištěno, že volné radikály vytvářené těmito třemi zdroji mají na pokožku výrazně větší vliv než kombinace pouze dvou nebo jednoho zdroje.

    JAKÝM ZPŮSOBEM ANTIOXIDANTY CHRÁNÍ POKOŽKU PŘED AGRESORY Z OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ

    Působení volných radikálů vyčerpává přirozenou antioxidační obranyschopnost pokožky, a proto je pro krátkodobé i dlouhodobé zdraví pokožky a také pro její vzhled zásadní denní lokální doplňování antioxidantu vpodobě vitaminu C. Správně sestavený antioxidant funguje tak, že každému nestabilnímu volnému radikálu daruje elektron. Stabilizací volných radikálů pomáhají antioxidanty zastavit proces, který může vést ke stárnutí pleti.
    Klíčovou složkou využívanou ke zmírnění účinků stresových faktorů okolního prostředí na pleť je kyselina L-askorbová (čistý vitamin C). Bylo vědecky prokázáno, že tato konkrétní forma vitaminu C poskytuje účinnou ochranu před volnými radikály a zároveň redukuje viditelné známky stárnutí pleti.

    ANTIOXIDANTY OBSAŽENÉ V PŘÍPRAVCÍCH SKINCEUTICALS BOJUJÍ PROTI AGRESORŮM Z OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ

    Všechna lokální antioxidační séra s vitaminem C od společnosti SkinCeuticals obsahují ideální koncentraci kyseliny L-askorbové a pH potřebné k usnadnění jejich absorpce do pokožky. Nabízíme přípravky určené pro jednotlivé typy pleti a specifické kožní problémy, které pokožce poskytují optimální ochranu před volnými radikály vznikajícími v důsledku různých stresových faktorů okolního prostředí, které mohou mít na pleť vliv.

    „JE PROKÁZÁNO, ŽE KOMBINACE LOKÁLNÍHO ANTIOXIDAČNÍHO SÉRA S VITAMINEM C A ŠIROKOSPEKTRÁLNÍHO OPALOVACÍHO KRÉMU SNIŽUJE ŠKODLIVÉ ÚČINKY VOLNÝCH RADIKÁLŮ A CHRÁNÍ PLEŤ PŘED AGRESORY Z OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ. SPOLEČNĚ POMÁHAJÍ PŘEDCHÁZET PŘEDČASNÉMU VZNIKU JEMNÝCH LINEK A VRÁSEK A ZMĚNÁM ZABARVENÍ PLETI ZPŮSOBENÝCH VNĚJŠÍMI FAKTORY.“

    Sérum s vitaminem C a E a kyselinou ferulovou

    Ideální pro:Suchou pokožku, redukci jemných linek a vrásek
    Tento oceňovaný patentovaný přípravek s vitaminem C, vitaminem E a kyselinou ferulovou redukuje jemné linky a vrásky a bojuje proti ztrátě pevnosti pleti a dalším viditelným známkám stárnutí pleti a poškození sluncem. Výzkum prokázal, že sérum C E s kyselinou ferulovou redukuje známky poškození pokožky volnými radikály způsobené UV zářením, ozonem a znečištěním až o 41 %.

    PHLORETIN CF

    Ideální pro: Změny zbarvení
    Toto antioxidační sérum s obsahem vitaminu C, phloretinu a kyseliny ferulové chrání pokožku před agresory z okolního prostředí a redukuje jemné vrásky, nežádoucí zabarvení pleti a zlepšuje její celkový barevný tón. Abyste si název lépe zapamatovali, spojte si písmeno „P“ ve slově Phloretin s pigmentem.

    SILYMARIN CF

    Ideální pro: Mastnou a problematickou pleť
    Toto denní lokální antioxidační sérum pro mastnou pleť a pleť se sklonem k akné poskytuje ochranu před volnými radikály, které způsobují oxidaci oleje (což vytváří příznivé prostředí pro vznik akné) a předčasné stárnutí pleti. Toto antioxidační sérum také pomáhá minimalizovat tvorbu mazu a zároveň zjemňuje strukturu pleti, zvyšuje její zářivost a redukuje jemné vrásky.

    SÉRUM 10 AOX+

    Ideální pro:Citlivou pokožku a pro ty, kteří vitamin C používají v péči o pleť vůbec poprvé
    Toto denní lokální antioxidační sérum pro mastnou pleť a pleť se sklonem k akné poskytuje ochranu před volnými radikály, které způsobují oxidaci oleje (což vytváří příznivé prostředí pro vznik akné) a předčasné stárnutí pleti. Toto antioxidační sérum také pomáhá minimalizovat tvorbu mazu a zároveň zjemňuje strukturu pleti, zvyšuje její zářivost a redukuje jemné vrásky.

    JAK ZAJISTIT OPTIMÁLNÍ OCHRANU PLETI PROTI VŠEM TYPŮM STRESOVÝCH FAKTORŮ OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ

    Je prokázáno, že kombinace lokálního antioxidačního séra s vitaminem C a širokospektrálního opalovacího krému snižuje škodlivé účinky volných radikálů a chrání pleť před agresory z okolního prostředí. Společně pomáhají předcházet předčasnému vzniku jemných linek a vrásek a změnám zabarvení pleti způsobených vnějšími faktory.
    Hledáte-li ideální péči pro svou jedinečnou pleť, která obsahuje jak antioxidační sérum, tak ochranu proti slunečnímu záření a proti možným vlivům agresorů okolního prostředí, použijte náš online vyhledávač Regimen Finder, navštivte některou z našich poboček SkinCeuticals SkinLab nebo si domluvte schůzku s odborníkem pro péči o pleť značky SkinCeuticals, který vám poskytne individuální konzultaci.

    Skin Ceuticals

    Your browser isn't supported

    You can download a new browser :

    Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer