Přihlásit se k odběru newsletteru SkinCeuticals

Chcete-li být informováni o našich novinkách, podívejte se v náhledu na naše nejnovější přípravky a trendy v oblasti kosmetiky.

Zavrít
  • Domu >
  • Krémy proti vráskám: Jaký si mám vybrat?

Krémy proti vráskám: Jaký si mám vybrat?

    Pokud jste při výběru krému proti vráskám přehlceni množstvím možností a informací na trhu, pak je tento článek to pravé pro vás. Provedeme vás výběrem té nejlepší péče přizpůsobené vašemu typu pleti a konkrétním potřebám. Prozradíme vám tajemství účinných aktivních ingrediencí a správných aplikačních technik. Povíme vám vše, nemějte strach! Odstraňte nežádoucí jemné linky a vrásky a užívejte si zdravě vypadající, mladistvou pleť.

    220218_SKU_PDP_2022_COR_AGE_US_OnModel_ALT (1).jpg

    Opravdu krémy proti vráskám fungují?

    "Jsou přípravky proti vráskám opravdu účinné?" To je otázka, kterou si pokládá mnoho lidí. Odpověď zní ano; Krémy proti vráskám opravdu mohou pomoci redukovat a minimalizovat projevy těchto známek stárnutí.

    Je však nutné vzít na vědomí, že zatímco některé přípravky péče o pleť mohou být při redukci vrásek vysoce účinné, jiné nemusí doručit žádné výsledky. Je to způsobeno několika faktory: od typu použité účinné látky přes její koncentraci a také kvůli tomu, jak krém interaguje s typem pleti každého člověka. Je důležité se zaměřit na složení a technologii každého produktu. Ujistěte se, že byl klinicky testován, a zkontrolujte, zda obsahuje aktivní ingredience s prokázanými vlastnostmi pro zlepšení textury, pružnosti, tónu a vzhledu pokožky.

    Dalším bodem, který je třeba vzít v úvahu při posuzování účinnosti krému proti vráskám, je hloubka vrásek, které chcete korigovat. Některá ošetření a přípravky mohou být účinné při vyhlazování vzhledu jemných linek a předcházení vzniku nových vrásek, ale nemusí mít znatelný dopad na hlubší vrásky.

    V těchto případech nemusí dermokosmetické přípravky stačit a důrazně se doporučuje poradit se s odborníkem (dermatologem), který vás ošetřením vrásek provede.
     
    Stručně řečeno, klíčem k nalezení vhodného krému na redukci vrásek, který vám bude vyhovat, je být trpělivý, provést průzkum trhu a vyzkoušet různé produkty, dokud nenajdete ten, který vyhovuje vašim potřebám a poskytne vám požadované výsledky.

    Aktivní látky, které by v krému proti vráskám neměly chybět

    Při výběru přípravku péče o pleť je nezbytné důkladně prozkoumat složení. Dobrý krém proti vráskám by měl obsahovat aktivní látky, které pomáhají redukovat výskyt vrásek a mimických linek, hydratuje a udržuje zdravou pokožku.

    • Retinol: Tato aktivní ingredience je známá tím, že stimuluje cyklus obnovy epidermis a produkci kolagenu, pomáhá vypínat a tonizovat pokožku a také snižuje viditelné známky stárnutí.
    • Kyselina hyaluronová: Klíčová aktivní látka, která pomáhá udržovat vaši pokožku hydratovanou a vyplněnou, čímž zlepšuje celkovou kvalitu pokožky.
    • Vitamín C a E: Antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před tvorbou volných radikálů a oxidativním stresem, a sjednocují tón pleti.
    • Peptidy: Další nezbytné aktivní látky, které se často vyskytují v krémech proti vráskám. Peptidy jsou krátké řetězce aminokyselin (stavební kameny bílkovin), které podporují tvorbu kolagenu a zvyšují elasticitu pokožky. Působí tak, že snižují výskyt vrásek a mimických linek.
    • Exfoliační kyseliny (AHA, BHA): Ty pomáhají jemně exfoliovat pokožku a stimulují obnovu buněk. To pomáhá redukovat vrásky a jemné linky a zlepšuje tón a texturu pleti.

    Pokud jde o výběr krémů proti vráskám, je nejlepší vybrat takové, které obsahují kombinaci těchto aktivních látek a mají prokázanou synergickou účinnost, aby se maximalizovaly a získaly nejlepší výsledky.

    Nejlepší krémy proti vráskám dle typu pleti

    Při výběru krému na obličej je pro dosažení optimálních výsledků zásadní vzít v úvahu typ pleti. Lidé s mastnou pletí by měli hledat lehké, nekomedogenní složení, aby neucpávalo póry. Při řešení problémů aknózní pleti je životně důležité vybrat si krém na obličej, který nezhoršuje pupínky, nebo který je správným doplňkem farmakologické léčby.

    Naopak, pokud máte například suchou pokožku, je nezbytné vyhledávat hydratační a spíše výživné krémy na obličej obsahující aktivní látky jako je kyselina hyaluronová, která poskytuje intenzivní hydrataci a/nebo lipidy pro výživu pokožky.

    Krémy proti vráskám pro smíšenou a mastnou pleť

    Pro ty, kteří mají mastnou pleť, může být obtížné najít přípravek s vhodným složení proti vráskám, které hydratuje, ale nezanechává pocit mastnoty. Ideálně hledejte lehkou variantu přípravku bez olejů a volte spíše gelové textury. Vhodné je volit produkty a aktivními látkami jako je kyselina salicylová, retinol a niacinamid, které mohou snížit produkci kožního mazu, stejně jako eliminovat výskyt nedokonalostí pleti.

    Jak již bylo řečeno, zásadní je zvolit si nekomedogenní přípravek, jinak by mohlo dojít k ucpávání pórů a způsobení ještě více nedokonalostí.
    Doporučujeme krém Skinceuticals Daily Moisture, hydratační krém na obličej, který díky svému složení s vitamínem E, známému svými hydratačními a antioxidačními vlastnostmi, chrání pokožku před působením volných radikálů. Obsahuje také výtažky z řas bohatých na živiny a komplex sestávající ze sedmi rostlinných extraktů, který normální a mastné pleti poskytuje lehkou a trvalou hydrataci a zároveň pomáhá zmenšit velikost pórů.

    Mezi jeho benefity patří:
    Obnovení a udržení hydratace.
    Složení s rostlinnými výtažky, které pomáhají snížit velikost pórů.
    Ochrana pokožky před environmentálními stresy.
    Zanechání pocitu hladké a nemastné pokožky.

    Krémy proti vráskám pro pleť se sklonem k akné

    Pokud máte pleť se sklonem k akné, může být obtížné najít krém, který nebude ucpávat póry, a tím problém ještě zhoršit. Hledejte produkty označené jako nekomedogenní nebo bez obsahu olejů, protože je méně pravděpodobné, že způsobí nedokonalosti pleti a zhorší akné. Kromě toho je nezbytné vyhýbat se přípravkům s intenzivní parfemací, protože mohou pleť také podráždit. Pokud podstupujete lékařskou nebo farmakologickou léčbu, měli byste hledat přípravky, které ji doplňují a pomáhají v péči o pokožku.

    Zvažte použití lehkého hydratačního krému, který pokožka rychle vstřebává a nezanechává nepříjemný pocit.

    Doporučujeme Skinceuticals Phyto A+ Brightening Treatment, lehkou emulzi s nemastným, nekomedogenním složením, obsahující kyselinu azelaovou, která pomáhá zlepšit texturu a tón pleti, alfa arbutin, o kterém je známo, že snižuje hyperpigmentaci, a rostlinné výtažky. Tato hydratační emulze zklidňuje pokožku, pomáhá viditelně redukovat přebytečný maz a zarudnutí. Zároveň zlepšuje texturu pleti a minimalizuje velikost pórů pro jasnější a rovnoměrnější tón pleti.

    Krémy proti vráskám pro suchou pleť

    Boj proti vráskám může být obtížný úkol i pro suchou pokožku. Abyste měli jistotu, že je vaše pokožka dostatečně hydratovaná a zlepší se její elasticita, poohlédněte se po produktech, které obsahují kyselinu hyaluronovou. Pokud máte navíc velmi suchou a podvyživenou pokožku, měl by vámi vybraný produkt obsahovat také nějaký typ lipidů jako například ceramidy. Tyto aktivní látky pomáhají obnovovat kožní bariéru, zabraňují ztrátě vlhkosti a chrání pokožku před vnějšími faktory.
    Jedním z vhodných produktů, které doporučujeme zavést do vaší rutiny, je péče o pleť Triple Lipid Restore, krém proti stárnutí, který doplňuje a upravuje lipidovou rovnováhu pokožky obličeje. Je to díky jeho složení v poměru 2:4:2 (ceramidy-cholesterol-mastné kyseliny) s převahou cholesterolu, který pomáhá obnovit ochrannou bariéru pokožky a podporuje její přirozenou regeneraci. Zároveň ji v maximální míře vyživuje a napomáhá snížit viditelnost známek předčasného stárnutí.

    Krémy proti vráskám pro normální až smíšenou pleť

    Pokud máte normální nebo smíšenou pleť, doporučujeme krém A.G.E Interrupter Advance, který díky optimálnímu výběru a koncentraci aktivních látek, jako jsou flavonoidy z divokého ovoce, kyselina glycyrrhizová, niacinamid a proxylan, bojuje proti známkám stárnutí jako jsou hlubší vrásky, pomáhá obnovit pevnost pokožky obličeje a dodává pleti zářivý vzhled. Jeho složení pomáhá snižovat ztrátu pevnosti a výskyt vrásek a zároveň zlepšuje hydrataci pokožky.
    ● Pleť je viditelně pevnější, pružnější a hutnější.
    ● Doplňuje hydrataci díky tomu dochází k vyhlazneí jemných linek a vrásek.
    ● Zmírňuje pocit suchosti a nedostatku komfortu pleti.

    Péče proti vráskám jako doplněk estetických procedur

    Abyste si i nadále udrželi a zvýšili účinky vaší péče o pleť, navrhujeme zařadit do vaší rutiny několik produktů, které vám pomohou posílit a rozšířit účinky jakékoli procedury proti stárnutí, kterou jste podstoupili nebo plánujete podstoupit na klinice estetické medicíny nebo v kosmetickém salonu.

    HA Intensifier sérum: ideální po estetických zákrocích v podobě výplní

    Chcete-li maximalizovat výsledky estetických procedur, zvažte přidání HA Intensifier Séra do své rutiny péče o pleť. Toto sérum je obohaceno o kyselinu hyaluronovou, přirozenou složku pokožky, která zvyšuje hydrataci a pružnost.
    Působí na posílení a prodloužení účinku estetických výplní a poskytuje mladistvější vzhled. Rychle se vstřebává, takže jej lze snadno začlenit do jakékoli běžné péče o pleť a je skvělou volbou pro péči po různých ošetřeních pleti.
    HA Intensifier Sérum je navrženo tak, aby zlepšilo celkový vzhled pleti, hydratovalo ji a snížilo výskyt jemných linek a vrásek. Obsahuje také další aktivní látky, které jsou vysoce prospěšné pro pokožku, jako je proxylan, který pomáhá udržovat hladinu kyseliny hyaluronové v pokožce a zlepšuje pevnost pokožky; extrakt z kořene lékořice a extrakt z fialové rýže, které navíc pomáhají rozjasnit a sjednotit tón pleti.

    Toto sérum může poskytnout dlouhotrvající výsledky proti stárnutí. Tím, že zvyšuje hydrataci a produkci kolagenu, může pomoci udržet vaši pleť mladistvou a zářivou.

    Oční gel AOX po ošetření tmavých kruhů a vějířků vrásek

    AOX Eye Contour Gel vyniká jako silný přípravek v boji proti tmavým kruhům pod očima a vějířkovitým vráskám. Je vyroben tak, aby se zaměřoval na tyto oblasti, které mají tenčí a citlivější pokožku. Obsahuje účinnou směs antioxidantů, jako je vitamín C, floretin a kyselina ferulová, které chrání pokožku před působením volných radikálů, znečištěním ozónem, UV a infračerveným zářením. Kromě toho obsahuje kofein, který pomáhá redukovat otoky a tmavé kruhy pod očima, a dodává vašim očím mladistvý a svěží vzhled.
    Těm, kteří podstoupili ošetření pleti v podobě výplní, laserový resurfacing nebo chemický peeling, může AOX Eye Gel pomoci zlepšit výsledky. Jeho silné antioxidační složení urychluje rekonvalescenci, minimalizuje zánět a zajišťuje, že z léčby vytěžíte maximum. Jako součást každodenní péče o pleť může tento oční gel také pomoci zachovat zdravý a mladistvý vzhled jemné pokožky kolem očí.

    CE Ferulic pro lepší výsledky a regeneraci

    Pro ty, kteří touží po mladistvější pleť, je CE Ferulic ideální, jedná se o silné antioxidační sérum, které překonává mnoho jiných omlazujících ošetření. Obsahuje směs vitamínu C a E, kyseliny ferulové a dalších základních živin, a pomáhá odpuzovat volné radikály a poškození životního prostředí. Je klinicky prokázáno, že redukuje viditelné vrásky, zlepšuje texturu pleti, rozjasňuje vaši pokožku a zvyšuje její pevnost a pružnost.
    Pro získání maximálního účinku tohoto produktu je důležité jeho správné použití. Po očištění a tonizaci pleti naneste několik kapek na čistý a suchý obličej. Jemně vmasírujte do pokožky obličeje, krku a dekoltu, vyhněte se očnímu okolí. Péči zakončete hydratačním krémem a opalovacím přípravkem na ochranu pokožky před UV zářením a dalšími vnějšími stresory. Při pravidelném používání si budete užívat hladší, pevnější a zářivější pleť, která bude vypadat mladší.

    Před použitím jakéhokoli nového produktu péče o pleť se vždy poraďte s dermatologem nebo kosmetičkou, zvláště pokud máte citlivou pokožku nebo jste náchylní k alergiím.

    Jak správně nanášet krém proti vráskám?


    Pro udržení zdravé a mladistvé pleti by měla každodenní rutina péče o pleť zahrnovat krém proti vráskám. Zde je návod, jak ho správně aplikovat, abyste dosáhli nejlepších výsledků.

    1. Začněte tím, že si důkladně vyčistíte obličej vhodným čisticím přípravkem, který je rovněž přizpůsoben vašemu typu pleti, a osušte jej čistým ručníkem. Ručníkem si však obličej nikdy netřete.
    2. Po nanesení antioxidačního séra naberte malé množství krému a krouživými pohyby jej rovnoměrně rozetřete po obličeji, vyhněte se intenzivnímu tření.
     
    3. Pokud se jedná o vaši denní rutinu, dokončete péči aplikací účinné fotoprotekce, který chrání pokožku před ultrafialovým zářením (pokud produkty, které jste aplikovali, již fotoprotekci neobsahují).
     
    V neposlední řadě byste neměli zapomínat na jemnou pokožku kolem očí. Použití jiného krému, speciálně navrženého pro tuto oblast, vám může pomoci dosáhnout lepších výsledků.
     

    Skin Ceuticals

    Your browser isn't supported

    You can download a new browser :

    Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer