Přihlásit se k odběru newsletteru SkinCeuticals

Chcete-li být informováni o našich novinkách, podívejte se v náhledu na naše nejnovější přípravky a trendy v oblasti kosmetiky.

Zavrít
  • Domu >
  • SkinCeuticals Dictionary

LEXIKON AKTIVNÍCH SLOŽEK PÉČE O PLEŤ

Aloe Barbadensis Leaf Extract

Naturally occurring in aloe vera, this potent leaf extract has cooling and refreshing properties that are linked to its rich, moisturizing gel. It is known to have a synergistic effect when used in conjunction with other soothing ingredients.

Obsaženo v

Clarifying Clay Masque

BAICALIN

Flavonoidní antioxidant extrahovaný z kořenů šišáku bajkalského je silný antioxidant, který zklidňuje pokožku a prokazatelně ji pomáhá chránit před nepříznivými vlivy prostředí.

Obsaženo v

Resveratrol B E

Bentonite clays

These natural Earth clays help clarify the skin, absorb excess oil and reduce shine.

Obsaženo v

Clarifying Clay Masque

CERAMIDY

Ceramidy jsou voskovité lipidové molekuly, které se přirozeně vyskytují v pokožce (stratum corneum) a jsou klíčové pro fungování lipidové kožní bariéry. Při lokální aplikaci pomáhají ceramidy synergicky zvyšovat hydrataci pokožky a podporují optimální funkci kožní bariéry. Ceramidy SkinCeuticals jsou synteticky vyvinuty tak, aby byly bioidentické s přirozenými ceramidy v pokožce.

Obsaženo v

Triple Lipid Restore 2:4:2

EXTRAKT Z BORŮVEK

Výtažek z borůvek je přírodní antioxidant, který přispívá k posílení kožní matrix a zabraňuje vzniku vrásek a ochabování pokožky.

Obsaženo v

A.G.E. Advanced Eye

EXTRAKT Z FIALOVÉ RÝŽE

Tento extrakt ze semen rýže zvané oryza sativa linne pocházející z Číny pomáhá udržovat obsah kyseliny hyaluronové v pokožce.

Obsaženo v

H.A. Intensifer

EXTRAKT Z HEŘMÁNKU

Výtažek z květu heřmánku zmírňuje podráždění pokožky a účinně ji zklidňuje a vyhlazuje.

Obsaženo v

Clarifying Clay Masque

Extrakt z mořských řas

Řasy představují jednoduchou skupinu vodních organismů schopných fotosyntézy. Je prokázáno, že některé výtažky z řas působí v péči o pleť jako zvláčňující a zklidňující látky schopné dodávat pleti různé živiny.

Obsaženo v

Daily Moisture

EXTRAKT Z OKURKY

Tento nesenzibilizující výtažek se přirozeně vyskytuje v okurkách a obsahuje velké množství vitamínu C a aminokyselin, které pomáhají vyživovat, hydratovat a zklidňovat pokožku.

Obsaženo v

Phyto Corrective Masque | Phyto Corrective

EXTRAKT Z OLIVOVÝCH LISTŮ

Tento zvláčňující rostlinný extrakt z olivových listů je bohatý na antioxidanty včetně oleuropeinu a hydroxytyrosolu. Díky svým hydratačním vlastnostem je vhodný především pro suchý typ pleti.

Obsaženo v

Phyto Corrective Masque | Phyto Corrective

EXTRAKT Z ORCHIS MASCULA

Tento výtažek z květu orchideje působí jako zklidňující prostředek, který pokožku chrání a pomáhá obnovovat její povrch.

Obsaženo v

Soothing Cleanser

EXTRAKT Z TYMIÁNU

Tento rostlinný výtažek, který se přirozeně vyskytuje v listech a květech tymiánu, má vysoký obsah thymolu, látky známé svými antiseptickými a zklidňujícími účinky na pokožku.

Obsaženo v

Phyto Corrective Masque | Phyto Corrective

FLORETIN

Tento antioxidant získávaný z jablek a kořenové kůry ovocných stromů včetně hrušek a grapefruitů neutralizuje škodlivé volné radikály a pomáhá sjednotit tón pleti.

Obsaženo v

Phloretin CF ®

GLYCERIN

Tato účinná zvlhčující látka, která se získává buď synteticky, nebo se přirozeně vyskytuje v lipidech zvířat a zeleniny, má schopnost vázat vodu, čímž napomáhá intenzivní hydrataci. SkinCeuticals používá ve svých přípravcích pouze glycerin z rostlinných zdrojů.

Obsaženo v

Metacell Renewal B3 | Redness Neutralizer

GLYCYRRHIZÁT DRASELNÝ (EXTRAKT Z KOŘENE LÉKOŘICE)

Glycyrrhizát draselný je základní složkou kořene lékořice. Tato účinná složka je ceněna pro svou schopnost sjednocovat tón pleti a bylo prokázáno, že pomáhá zachovat obsah kyseliny hyaluronové v pokožce.

Obsaženo v

H.A. Intensifer

HYDROXYETHYLMOČOVINA

Tato synteticky získaná zvlhčující látka pomáhá doplňovat a udržovat hydrataci pokožky. Kromě účinné hydratace také pomáhá podporovat buněčnou obměnu.

Obsaženo v

Retexturing Activator

Kaolin clays

These natural Earth clays help clarify the skin, absorb excess oil and reduce shine.

Obsaženo v

Clarifying Clay Masque

KOMBUCHA

Tato přirozeně získávaná složka, která představuje vedlejší produkt procesu fermentace čaje, napomáhá udržet pleť hladkou a zářivou.

Obsaženo v

Retexturing Activator

KYSELINA CITROVÁ

Tato alfa-hydroxykyselina, která se přirozeně vyskytuje v citrusech, podporuje buněčnou obměnu a přispívá tím k exfoliaci a vyhlazení pokožky. Může také sloužit jako konzervační látka v přípravcích, aby tak byla zajištěna jejich stabilita.

Obsaženo v

Blemish + Age Defense

KYSELINA DIOOVÁ

Kyselina dioová, která se přirozeně vyskytuje v různých živočišných a rostlinných tucích či olejích, pomáhá snižovat tvorbu nadbytečného kožního mazu a zároveň redukuje bakterie P.acnes. Bylo také prokázáno, že tato složka zlepšuje vzhled nerovnoměrného tónu pleti. SkinCeuticals používá ve svých přípravcích kyselinu dioovou pouze rostlinného původu.

Obsaženo v

Blemish + Age Defense

KYSELINA FERULOVÁ

Kyselina ferulová je silný antioxidant, který se vyskytuje v buněčných stěnách rostlin, jako je pšenice, rýže, arašídy, pomeranče a jablka. Neutralizuje volné radikály a doplňuje antioxidační účinky vitaminů C a E, čímž viditelně působí proti stárnutí pleti.

Obsaženo v

C E Ferulic ® | Phloretin CF ® | Silymarin CF

KYSELINA FYTOVÁ

Tato účinná složka se přirozeně vyskytuje v luštěninách a semenech a poskytuje hned dvojí účinek – exfoliaci a rozjasnění pleti. Pomáhá potlačovat působení kožních agresorů, které mohou být příčinou mdlé pokožky, a podporuje čistou a rozjasněnou pleť.

Obsaženo v

Glycolic 10 Renew Overnight

KYSELINA GLYKOLOVÁ

Tato alfa-hydroxykyselina, která se získává buď synteticky, nebo se přirozeně vyskytuje v cukrové třtině, červené řepě, hroznech a jiném ovoci, pomáhá usnadnit přirozenou exfoliaci pokožky a minimalizuje hromadění odumřelých kožních buněk, čímž zlepšuje tón a texturu pleti.

Obsaženo v

Glycolic 10 Renew Overnight | Blemish + Age Defense | Blemish + Age Toner

KYSELINA HYALURONOVÁ

Tato přírodní zvlhčující látka je schopna udržet až 1000násobek své vlastní hmotnosti ve vodě. Kyselina hyaluronová pokožku přirozeně zvlhčuje a je tak při lokální aplikaci vynikajícím hydratačním prostředkem.

Obsaženo v

Phyto Corrective Essence Mist | Phyto Corrective Masque | Retexturing Activator | Phyto Corrective | Hydrating B5 | Hydrating B5 Masque

KYSELINA HYDROXYETHYLPIPERAZIN ETANSULFONOVÁ

Tento derivát kyseliny aminosulfonové je cenný pro své exfoliační vlastnosti, neboť enzymaticky pomáhá rozbíjet vazby, které udržují odumřelé buňky na povrchu pokožky, a tím dochází k rovnoměrné exfoliaci.

Obsaženo v

Retexturing Activator

KYSELINA KÓJOVÁ

Kyselina kójová, přirozeně produkovaná některými houbami, pomáhá vylepšit vzhled pigmentace a dodává pleti jas.

Obsaženo v

Discoloration Defense Serum | Phyto Corrective

KYSELINA L-ASKORBOVÁ (VITAMÍN C)

Kyselina l-askorbová, která se získává buď synteticky, nebo se přirozeně vyskytuje v citrusových plodech, je oceňována kvůli vynikajícím antioxidačním účinkům. Tato vysoce účinná forma čistého vitamínu C pomáhá neutralizovat volné radikály, chrání pokožku před oxidačním stresem a viditelně tak zmírňuje projevy stárnutí pleti.

Obsaženo v

C E Ferulic ® | Phloretin CF ® | Serum 10

KYSELINA SALICYLOVÁ

Tato beta-hydroxykyselina, získávaná z vrbové kůry, se často používá jako klíčová složka přípravků na lokální akné. Při použití vhodné koncentrace kyselina salicylová exfoliuje pokožku, zjemňuje póry a redukuje tvorbu akné.

Obsaženo v

Blemish + Age Defense | Blemish + Age Toner

KYSELINA SULFONOVÁ (HEPES)

Tato synteticky získávaná kyselina aktivuje přirozené enzymy v pokožce a pomáhá tak rozbíjet vazby, které udržují odumřelé buňky na povrchu pokožky. Díky tomu pak dochází k rovnoměrné exfoliaci.

Obsaženo v

Discoloration Defense Serum | Retexturing Activator | A.G.E. Interrupter Advanced

KYSELINA TRANEXAMOVÁ

Tuto synteticky získávanou složku lékaři často používají k řešení nejednotného zbarvení pleti prostřednictvím perorální či injekční aplikace. V nedávné době bylo prokázáno, že lokální aplikace kyseliny tranexamové při trvalém používání minimalizuje opětovný výskyt nejednotného zbarvení pokožky a odolných hnědých skvrn.

Často se používá jako doplňková terapie k lékařským ošetřením, jako je laser nebo intenzivní pulzní světlo (IPL).

Obsaženo v

Discoloration Defense Serum

LHA (KYSELINA KAPROLOYLSALICYLOVÁ)

Tato lipo-hydroxykyselina, derivát kyseliny salicylové, podporuje buněčnou obměnu prostřednictvím cílené exfoliace. Bylo také prokázáno, že LHA uvolňuje póry a vyhlazuje povrch pokožky.

Obsaženo v

Blemish + Age Defense | Blemish + Age Toner

MASTNÉ KYSELINY

Mastné kyseliny, které se přirozeně vyskytují v různých živočišných a rostlinných zdrojích včetně ryb, semen a ořechů, pomáhají udržovat strukturální integritu kožních lipidů a optimalizují tak celkovou lipidovou rovnováhu. SkinCeuticals ve svých přípravcích používá pouze mastné kyseliny rostlinného původu.

Obsaženo v

Triple Lipid Restore 2:4:2

MASTNÉ KYSELINY Z KOKOSOVÉHO OLEJE

Tyto mastné kyseliny se přirozeně vyskytují v kokosových ořeších a používají se v kosmetice kvůli svým zvláčňujícím a emulgačním vlastnostem. Jako součást povrchově aktivních látek pomáhají snižovat napětí povrchové vrstvy pokožky a usnadňují její čištění.

Obsaženo v

Soothing Cleanser

NIACINAMID (VITAMÍN B3)

Niacinamid, známý také jako vitamín B3, je ve vodě rozpustný vitamín, který se přirozeně vyskytuje v kvasnicích, mase, rybách, mléce, vejcích, zelené zelenině, fazolích a obilných zrnech. Bylo prokázáno, že lokální aplikace niacinamidu posiluje hydratační bariéru pokožky, redukuje pigmentaci a zabraňuje vzniku skvrn v obličeji.

Obsaženo v

Discoloration Defense Serum | Metacell Renewal B3 | A.G.E. Interrupter Advanced

OPTICKÉ DIFUZORY

Optické difuzory jsou určeny k tomu, aby odrážely a přesměrovávaly světlo a pomohly ho tak rovnoměrně rozptýlit po povrchu. V péči o pleť optické difuzéry rozptylují světlo, čímž pomáhají minimalizovat vznik nedokonalostí nebo nerovnoměrného tónu pleti v okolí očí.

Obsaženo v

A.G.E. Advanced Eye

OXID TITANIČITÝ

Oxid titaničitý je přírodní minerál využívaný jako minerální UV filtr. Tato klíčová složka opalovacích krémů vytváří na pokožce bariéru, která odráží UVA a UVB záření, a tím pokožku chrání.

Obsaženo v

Mineral Radiance UV Defense SPF 50 | Mineral Eye UV Defense SPF 30

PŘÍRODNÍ CHOLESTEROL

Cholesterol se vyskytuje přirozeně v těle a je jedním z převládajících lipidů v pokožce. V přípravcích pro lokální péči o pleť se používá především pro svoji schopnost urychlit obnovu bariéry stárnoucí pleti. Přírodní cholesterol SkinCeuticals se získává z purifikované izolace vlněného vosku.

Obsaženo v

Triple Lipid Restore 2:4:2

PROXYLANE™

Tato patentovaná molekula, získávaná ekologickým postupem z bukového dřeva, podporuje kožní matrix a obnovuje vodu v pokožce. Proxylan je snadno biologicky odbouratelný, neakumuluje se v organismu a není ekotoxický.

Obsaženo v

A.G.E. Interrupter Advanced | A.G.E. Advanced Eye

PRŮSVITNÉ BAREVNÉ KULIČKY

Tato technologie využívající barevné kuličky oxidu železa vylepšuje přirozený tón pleti, rozjasňuje ji a dodává univerzální odstín pro většinu tónů pleti.

Obsaženo v

Mineral Radiance UV Defense SPF 50

RESVERATROL

Resveratrol, známý také jako molekula dlouhověkosti, se získává ze slupek hroznů, borůvek, malin a dalších rostlin včetně truskavce. Má silné antioxidační vlastnosti a účinně pomáhá v boji proti stárnutí pokožky mimo jiné tím, že posiluje její přirozený antioxidační obranný systém a pomáhá neutralizovat volné radikály.

Obsaženo v

Resveratrol B E

RETINOL

Jedna z forem vitamínu A (kyselina retinová), u které bylo klinicky prokázáno, že vylepšuje vzhled stárnoucí pleti. Retinol prokazatelně pomáhá sjednocovat tón pleti, podporuje buněčnou obměnu a přispívá k vyhlazení jemných linek a vrásek.

Obsaženo v

Retinol 0.3 | Retinol 0.5 | Retinol 1.0

SORBITOL

Tato přírodní zvlhčující látka, vyskytující se v rostlinách s ochrannou vnější slupkou, přitahuje vodu k povrchu pokožky a pomáhá udržovat adekvátní míru hydratace.

Obsaženo v

Soothing Cleanser

TRIPEPTID

Peptidy jsou sloučeniny dvou nebo více spojených aminokyselin (přírodních proteinů). Počet aminokyselin, ze kterých je peptid složený, určuje, zda se jedná o dipeptid (2 peptidy), tripeptid (3 peptidy) nebo více. V přípravcích určených pro lokální péči o pleť některé peptidy prokazatelně pomáhají působit proti stárnutí pleti.

Obsaženo v

Metacell Renewal B3

VITAMÍN B5

Vitamín B5 neboli kyselina pantotenová je základní živina, která se přirozeně vyskytuje v lososu, avokádu, slunečnicových semínkách, brokolici a dalších potravinách a podporuje přirozený proces obnovy kožní bariéry. SkinCeuticals ve svých přípravcích používá pouze vitamín B5 rostlinného původu.

Obsaženo v

Hydrating B5 | Hydrating B5 Masque

VITAMÍN E (ALFA TOKOFEROL)

Nejrozšířenější čistá forma vitamínu E a zároveň účinný antioxidant, může být získáván synteticky nebo přirozeně z různých potravin včetně rostlinných olejů. Alfa tokoferol významně pomáhá neutralizovat volné radikály, hydratuje pokožku a zmírňuje projevy stárnutí pleti.

Obsaženo v

C E Ferulic ® | Resveratrol B E | Daily Moisture

ŽÁBRONOŽKA SOLNÁ (ARTEMIA SALINA)

Tento výtažek z planktonu napomáhá posilovat přirozenou obranyschopnost pokožky a její odolnost vůči stresu vyvolanému UV zářením a teplem.

Obsaženo v

Mineral Radiance UV Defense SPF 50

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer