Přihlásit se k odběru newsletteru SkinCeuticals

Chcete-li být informováni o našich novinkách, podívejte se v náhledu na naše nejnovější přípravky a trendy v oblasti kosmetiky.

Zavrít
  • Domu >
  • Jak na tmavé kruhy pod očima

Jak na tmavé kruhy pod očima

    Objevte, jak se navždy zbavit tmavých kruhů pod očima díky odborným radám a těm správným produktům pro vaši pleť od SkinCeuticals.

    Co jsou tmavé kruhy pod očima a proč vznikají?

    Tmavé kruhy pod očima jsou běžné pro mnoho lidí bez ohledu na jejich věk nebo pohlaví. I přestože jsou obvykle neškodné, vyvolávají dojem únavy nebo nemoci a u některých lidí mohou způsobovat rozpaky nebo nejistotu. Co jsou tedy tyto tmavé kruhy pod očima a jaké jsou jejich příčiny? Vznikají hlavně proto, že kůže kolem očí je tenčí a jemnější a je tedy náchylnější k pigmentaci.

    Tato oblast má velmi nízkou hladinu kolagenu a je snadněji ovlivněna pohybem očních víček.

    Jak stárneme, tato ztráta kolagenu je výraznější a kůže tak ztrácí elasticitu, takže kruhy pod očima jsou znatelnější. Mezi další příčiny však může patřit i genetika, nedostatek spánku, stres, alergie a dehydratace.
     
    Tmavé kruhy pod očima by se neměly zaměňovat s váčky pod očima, i když jsou stejně nepříjemné a nevzhledné. Tmavé kruhy pod očima nejsou způsobeny hromaděním tekutin, ale spíše zvýšenou pigmentací v očním okolí. Přestože jde o různé problémy, je normální, že jeden doprovází druhý.

    Proč vznikají kruhy pod očima?

    První vysvětlení, které vás napadne, když vidíte člověka s tmavými kruhy pod očima, je to, že nemá dostatek odpočinku. Může to být pravda, ale ne ve všech případech. Hlavní důvody, proč se mohou objevit tmavé kruhy pod očima, jsou:

    Nedostatek spánku a vyčerpání

    Ve skutečnosti je problémem nejen nedostatek spánku, ale také otázka spánku mimo biologicky optimální dobu; to znamená, že chodíte spát velmi pozdě nebo nemáte běžnou pracovní dobu.

    Během noci tělo aktivuje reparační a regenerační mechanismy v různých vrstvách kůže. Tento mechanismus se však neaktivuje, pokud v odpovídajících hodinách nespíte. Je proto nutné dostatečně spát (8 hodin) a pokud možno před půlnocí.
     
    Přirozený proces stárnutí pleti
     
    Jak roky plynou, oční kontury ztrácí to málo tukové tkáně, kolagenu a elastinu, které má, a kůže se stává ještě tenčí a zranitelnější vůči vlivům prostředí. Z tohoto důvodu mohou mít někteří starší lidé tmavé kruhy pod očima i přes dodržování dobrých stravovacích a spacích návyků.
     
    V těchto případech je nutné poskytnout extra pomoc opravným mechanismům pokožky, aby zůstala mladistvá a vypadala i nadále zdravě. Toho lze dosáhnout pomocí dermatologických krémů, karboxyterapie a depigmentačních peelingů.
     
    Další příčiny vzniku tmavých kruhů pod očima jsou:
     
    ●       Alergické reakce na prvky životního prostředí, léky nebo kosmetiku.
    ●       Ztráta tukové tkáně kolem očí.
    ●       Nedostatek železa, například při anémii.
    ●       Nadměrné vystavování pleti slunečnímu záření.
    ●       Užívání tabáku
    ●       Dermatitida.
    ●       Problémy se štítnou žlázou.
    ●       Dědičné genetické faktory.

    Typy tmavých kruhů pod očima

    Tmavé kruhy pod očima jsou častým problémem, který může postihnout každého, ale věděli jste, že existují čtyři hlavní typy?

    Znalost vašeho specifického typu tmavých kruhů vám může pomoci najít správné řešení, jak je jich zbavit. Správným ošetřením je možné trvale odstranit tmavé kruhy a dosáhnout mladistvějšího a svěžího vzhledu.

    Tmavé kruhy pod očima

    Propadlé kruhy pod očima jsou způsobeny úbytkem tuku a kolagenu v této oblasti, pravděpodobně v důsledku stárnutí nebo úbytku hmotnosti.

    Tyto tmavé kruhy pod očima vás mohou stárnout a vypadat unaveněji, než ve skutečnosti jste. Naštěstí existuje několik léčebných postupů, jak je eliminovat.

    Kromě toho existují nechirurgické postupy, které mohou pomoci snížit jejich viditelnost. Také jsou velmi nápomocné krémy a séra obsahující vitamín C.
     
    Pro odstranění tmavých kruhů pod očima je důležité dodržovat zdravý životní styl. To zahrnuje spánek, dostatečnou hydrataci, vyhýbání se tabáku a alkoholu a ochranu před sluncem. Obličejová jóga může také pomoci zlepšit krevní oběh a tonizovat tak oblast pod očima.

    Pigmentové kruhy pod očima

    Pigmentové tmavé kruhy pod očima jsou způsobeny nadprodukcí melaninu, a to především díky genetice, hormonálním změnám, UV záření a věku. Všechny tyto faktory mohou přispět ke vzniku těchto tmavých skvrn.

    Kromě toho může problémy zhoršit tření nebo škrábání citlivé oblasti. Aby bylo možné dosáhnout požadovaných výsledků, je třeba používat cílenou péči v podobě specifických sér a krémů na tmavé kruhy pod očima a váčky. Ačkoli může trvat i několik týdnů nebo měsíců, než se výsledky dostaví, důsledné používání těchto produktů může pomoci snížit jejich viditelnost.

    Kromě lokálního ošetření mohou tmavé kruhy pod očima ovlivnit také některé změny životního stylu. Používání opalovacího krému, aby se zabránilo další pigmentaci, dostatek spánku, pití velkého množství tekutin a vyvážená strava jsou skvělé způsoby, jak zlepšit celkový vzhled pokožky.

    Vaskulární kruhy pod očima

    Tento typ tmavých kruhů pod očima je charakteristický svým namodralým nebo nafialovělým odstínem a objevuje se jako výsledek rozšířených krevních cév, které jsou viditelné přes tenkou kůži. Změna barvy kruhů pod očima je velmi častým jevem, který se objevuje častěji u lidí se světlejším odstínem pleti. Naštěstí existuje několik účinných metod, jak snížit jejich výskyt a viditelnost.

    Používání produktů obohacených o kofein jsou jednou z nejúčinnějších metod.

    Tato aktivní látka pomáhá stahovat krevní cévy kolem očí a snižuje viditelnost tmavých kruhů pod očima.
     
    Kromě toho lze ke stažení cév a snížení zánětu použít studený obklad, například studenou lžičku nebo studenou masku na oči, a tím omezit ztmavnutí této oblasti.
     
    Pokud změny barvy přetrvávají, jsou k dispozici pokročilejší způsoby. Laserová terapie stimuluje produkci kolagenu a zlepšuje průtok krve, zatímco injekční výplně dokážou pokožku vyplnit. Tyto postupy by však měl provádět pouze kvalifikovaný odborník.

    Povrchové nebo dočasné tmavé kruhy pod očima

    A nakonec, povrchové tmavé kruhy jsou nejčastějším typem a jsou tvořeny otoky nebo záněty očí. Tyto tmavé kruhy pod očima jsou způsobeny ztrátou kolagenu a tuku pod kůží, což má za následek tenčí, průsvitnou vrstvu. Mají obvykle namodralý nebo fialový odstín.

    K výskytu tmavých kruhů pod očima může přispět několik faktorů, jako je stárnutí, vystavení slunci, kouření a nedostatek spánku nebo vyčerpání.

    Při hledání trvalého řešení k léčbě tmavých kruhů pod očima je důležité vzít v úvahu tyto základní příčiny. Pro snížení jejich viditelnosti je k dispozici několik ošetření.
     
    Jednoduchým řešením, jak zakrýt tmavé kruhy pod očima, je použití správného make-upu. V závislosti na zabarvení kruhů pod očima – na fialové nebo namodralé tóny, mohou pomoci primárně žluté nebo broskvové tóny korektorů. To je však jen dočasné, nikoli trvalé řešení. Z dlouhodobého hlediska je vhodné poradit se s odborníkem na péči o pleť a najít konkrétní příčinu a řešení.

    Jak na tmavé kruhy pod očima

    Najít řešení, jak odstranit tmavé kruhy pod očima, může být složité, ale nic není nemožné. Klíčem k úspěchu je rozpoznání příčin, kterými mohou být dědičné nebo se může jednat o faktory životního stylu. Jakmile je zdroj identifikován, můžete zahájit proces obnovení mladistvého vzhledu oční oblasti.

    Kromě změn ve vašich návycích i to, že začnete používat specifické produkty k odstranění tmavých kruhů pod očima, může znamenat velký rozdíl. Proto doporučujeme kromě pití většího množství vody a vyhýbání se návykům, které škodí vašemu zdraví – např. kouření nebo špatné stravě, používat k eliminaci tmavých kruhů pod očima speciální oční krémy a séra na oční okolí. Brzy si všimnete rozdílu!
     
    Hledejte produkty s aktivními látkami, jako je vitamín C, kofein a retinol, které mohou pomoci rozjasnit pleť a zároveň snížit otoky. Níže doporučíme řadu přípravků, které mohou zásadně přispět k eliminaci ttmavých kruhů pod očima.

    Jak odstranit váčky pod očima

    Pokud se kromě tmavých kruhů objeví i váčky a otoky pod očima, kromě přípravků péče o pleť existují i lékařské a profesionální alternativy, jak vrátit vašim očím vitální vzhled.Vyzkoušejte tyto tipy k odstranění tmavých kruhů a váčků:

    ●     Spěte ideálně 7 až 9 hodin za noc.
    ●       Jezte vyváženou stravu bohatou na živiny jako je vitamín C a antioxidanty.
    ●       Účinné při eliminaci váčků a otoků pod očima se ukázaly topické aplikace látek, jako je kyselina kojová, vitamín C a kyselina azelaová.
    ●       Výplně s injekcemi, jako je gel kyseliny hyaluronové nebo plazma bohatá na krevní destičky, mohou být aplikovány jako výplň pod oční kontury k regeneraci tukové oční tkáně. Ztráta této tkáně je totiž dalším určujícím faktorem při tvorbě tmavých kruhů pod očima.
    Chirurgické zákroky – v nejextrémnějších případech nebo pokud nechcete čekat týdny na výsledky, máte možnost uchýlit se k chirurgickým zákrokům.

    Oční sérum s vitamínem C AOX + EYE GEL

    Pokud chcete výrazně redukovat tmavé kruhy pod očima, vyzkoušejte AOX+ EYE GEL Oční sérum s vitamínem C. Toto účinné sérum kombinuje vitamín C, floretin a kyselinu ferulovou spolu s látkami podporujícími prokrvení, jako je ruscus a kofein. To pomáhá redukovat tmavé kruhy, otoky a jemné linky. Opakované používání tohoto séra může rozjasnit oční okolí a vy tak získáte zářivý vzhled.

    Mezi výhody AOX+ EYE GEL Očního Séra nepatří pouze odstranění tmavých kruhů; ale také pomoc při redukci vrásek. Může za to vysoká koncentrace antioxidantů, které působí tak, že neutralizují volné radikály, a chrání pokožku před vnějším poškozením.

    Začlenění tohoto séra do vaší každodenní pleťové rutiny je velmi snadné. Jednoduše naneste malé množství produktu na oční okolí ráno a večer po očištění a tonizaci pleti. Brzy uvidíte znatelné zlepšení v této oblasti.

    A.G.E. ADVANCED EYE

    A.G.E. ADVANCED EYEoční krém nabízí účinné řešení pro každého, kdo bojuje s nevzhlednými tmavými kruhy pod očima. Díky jedinečné kombinaci ingrediencí tento krém pomáhá bojovat proti ztrátě vlhkosti v pleti. Snižuje viditelnost hlubokých vrásek kolem očí a zároveň také hydratuje a vyživuje jemnou pokožku.

    A.G.E. ADVANCED EYE obsahuje speciální kombinaci aktivních látek, které z něj dělají ideální produkt pro boj s tmavými kruhy a váčky pod očima:
    Flavonoidy a peptidy, které kromě snížení výskytu tmavých kruhů pod očima zlepšují tón a pevnost pleti.
    Extrakt z borůvek s vysokou antioxidační silou také zlepšuje kvalitu kolagenu.
    Proxylane, aktivní ingredience, která zvyšuje hladinu dermální kyseliny hyaluronové, redukuje vrásky a zlepšuje elasticitu pleti.

    Unikátní složení tohoto produktu navrací pokožce zářivost, pružnost a pevnost, výsledkem je mladistvý a zářivý vzhled.

    5 tipů, jak rychle odstranit tmavé kruhy pod očima


    Pro rychlé odstranění tmavých kruhů pod očima můžete vyzkoušet několik triků:

    1. Přiložte studený obklad: Na problémové místo můžete přiložit studený obklad: zmražené, předem uvařené čajové sáčky nebo studenou lžičku. To pomůže stáhnout krevní cévy a snížit otoky. Použít můžete i plátky okurky nebo brambor, které mají přirozené protizánětlivé vlastnosti a dokážou zklidnit pokožku kolem očí.
    2. Make-up: Dalším krokem je použití korektoru. Vyberte si takový, který odpovídá tónu vaší pleti a má žlutý nebo broskvový podtón a může tedy kompenzovat modré nebo fialové tóny tmavých kruhů. Aplikujte ho do tvaru trojúhelníku pod oči a rozetřete jej houbičkou nebo štětcem.
    3. Drenážní masáž: Můžete se rozhodnout pro profesionální masáž zaměřenou na odblokování cest lymfatického systému a odstranění zánětů způsobených nahromaděním toxinů. Masáž můžete provádět i sami doma. Chcete-li ji vyzkoušet, začněte jemným poklepáváním ukazováčku pod očima, od spánku po slzný kanálek. Poté přiložením ukazováčku pod oči proveďte jemný vlnovitý pohyb ze spánku směrem k slznému kanálku; je důležité postupovat právě tímto směrem.
    4. Pijte hodně vody a kontrolujte si příjem soli: Strava s vysokým obsahem soli může přispět k tomu, že tělo zadržuje tekutiny, které se hromadí v měkčích tkáních. Pijte 2 až 3 litry vody denně a zaměřte se na snížení příjmu soli. Tím můžete přispět k eliminaci nepříjemných váčků pod očima.
    5.  Nezanedbávejte léčbu svých alergií: Alergie na pyl, prach nebo na některé léky mohou způsobit zánět krevních cév nacházejících se v oblasti očí a tuto oblast tak ztmavit; na druhé straně i překrvení může mít za následek hromadění tekutiny v oblasti očí, což způsobuje otoky. V těchto případech je nutné navštívit alergologa nebo otolaryngologa, aby doporučil vhodnou léčbu.

    Postupujte podle tipů od SkinCeuticals, které jsme vám zde poskytli, a kombinujte je s kvalitními produkty navrženými přímo pro potřeby pokožky očního okolí. Uvidíte, jak postupně začnou tmavé kruhy a váčky pod očima mizet!

    Skin Ceuticals

    Your browser isn't supported

    You can download a new browser :

    Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer